Dierenopvangcentrum De Helpende Dierenpoten

Een korte kennismaking

Mijn naam is Brenda Wijers, oprichtster en zaakvoerster van het dierenopvangcentrum De Helpende Dierenpoten in Nieuwrode (Vlaams-Brabant). Mijn gezin is altijd al gepassioneerd geweest door (huis)dieren. In 1994 besloten we om deze passie om te zetten in een concreet engagement en richtten de vzw Ponyruiters Nieuwrode op. In september 2008 startten we als dierenopvangcentrum. Sinds begin 2010 zijn we een erkend dierenasiel. Dit houdt in dat we toelating van de overheid hebben om dieren ter adoptie aan te bieden en er een nieuw baasje voor te zoeken. 

In onze organisatie zijn 5 familieleden actief: Brenda (zaakvoerster), Linda en Nicky (logistieke medewerksters), Philippe (vakman) en Sheila (juridisch raadgeefster en administratief medewerkster). Daarnaast krijgen we ondersteuning van vrijwilligers. Wij hebben ervaring met vrijwel alle huisdieren!

Onze activiteiten vinden plaats op een groot terrein achter onze woning (Vlasselaar 21 in Nieuwrode, Vlaams-Brabant). Hierdoor kunnen we dag in, dag uit, 24 u op 24, toezicht uitoefenen. Bijkomend voordeel is dat onze activiteiten aansluiten bij ons gezinsleven en we de dieren verzorgen in een familiale sfeer. 

We beschikken over:

  • gesloten, winddichte accommodatie voor de kleinste huisdieren (knaagdieren, reptielen, katten en hondjes);

  • overdekte rennen in open lucht voor alle middelgrote en grote honden;

  • een afgespannen grasplein waar de honden vrij kunnen rondlopen en zich kunnen uitleven;

  • 2 grote afgespannen weides met beschutting voor hoevigen (paarden, pony's, ezels, geiten, ...).

Waarvoor je bij ons terecht kan
Tijdelijke opvang

Ben je opgenomen voor een korte of langere periode? Of wil je graag op reis en kan je je huisdier niet meenemen? Dan kan je ons je huisdier toevertrouwen. We bieden verblijf en individuele zorg en aandacht aan een scherpe prijs (afhankelijk van het type huisdier, het soort zorgen en de duur van het verblijf). Voor meer informatie kan je ons vrijblijvend contacteren

Als je dit wenst, kunnen we je huisdier(en) bij jou thuis komen ophalen en terugbrengen voor een forfaitair bedrag van 40 euro.

Adoptie

Wil je een dier adopteren, neem dan een kijkje op onze pagina met dieren die een nieuw baasje zoeken. Heb je nog vragen, aarzel niet en neem gerust contact met ons op!

© 2019 De Helpende Dierenpoten vzw 

created with Wix.com en Puntjes op de i

Laatste update 27 maart 2020

SmalllestLogo.jpg